maanantai 18. tammikuuta 2010

Week 1 in Whitewater

Viimeisin viikko on ollut tähän saakka kiireettömintä aikaa reissulla. Aika on kulunut lähinnä kampusalueeseen ja opiskelukavereihin tutustuessa sekä käytännön asioita järjestellessä. Uusille kansainvälisille opiskelijoille järjestettiin viime torstaina ja perjantaina orientaatio, johon kaikki 21 uutta kv opiskelijaa osallistui. Suurin osa tutkintoa suorittavista kansainvälisistä opiskelijoista on aasialaisia, yhden lukukauden Whitewaterissa viettävät opiskelijat puolestaan ovat enimmäkseen eurooppalaisia.

Kampuksen palvelut ovat viimeisen päälle, etenkin opiskelijaravintoloissaa on runsas tarjonta suomalaiseen järjestelmään verrattuna. Lounas on mallia all you can eat, joten ei ole ihme että amerikkalaiset ovat melkoisen isokokoista kansaa. Itse hankin 19 aterian viikko-ohjelman, eiköhän sillä nälkä pysy loitolla. Kotoiseen opiskelijaelämään verrattuna erona on myös se, että käytännössä kaikki elämiseen liittyvät asiat pystyy järjestämään kampuksen palveluiden avulla. Seuraavassa muutamia kuvia ensimmäisen viikon ajalta selostusten kera.


Taustalla majapaikkani Wells East, Wells Hallin toinen siipi. Kampuksen suurin asuntola majoittaa vajaat 1200 opiskelijaa. Suurin osa vaihtareista majoittuu länsisiivessä, Mehdin kanssa taidamme olla itäsiiven ainoat vaihtarit.


Me & my roomie Andy. Andy on toisen vuoden opiskelija Milwaukeesta, vajaan tunnin matkan päässä Whitewaterista koilliseen. Mukavan oloinen tyyppi, joka opintojensa ohella tekee radiossa urheiluohjelmaa.


Hyland Hall, kampuksen uusin rakennus, jossa College of Business and Economics sijaitsee. Kyseinen rakennus tulee kevään aikana tutuksi luentojen merkeissä.


Oravia on joka puolella kampusalueella, etenkin roska-astiat kiinnostavat niitä suunnattomasti.


Aikaa on ollut kikkailulle biljaripöydän ääressä, Uunoa matkien. Taustalla Niels, yksi hollantilaisista vaihtareista.

Ensimmäiset luennot alkavat keskiviikkona, jolloin kaksi kurssia pyörähtää käyntiin. Olen valinnut keväälle yhteensä neljä kurssia, joista kaksi on koko kevään ja kaksi yhden periodin mittaisia. Maisteriopiskeljoidlta edellytetään kirjojen ostamista, kandiopiskelijat voivat lainata kirjat maksutta. Valitsemillani kursseilla yhtä lukuuun ottamatta ei vaadita kirjoja, joten pystyn tässä kohtaa säästämään pitkän pennin. Kirjat nimittäin ovat melko kallitta.

Tästä se arki alkaa muotutua, ensi kerralla luvassa on ainakin kokemuksia täkäläisistä luennoista, nice.

-JoSe

4 kommenttia:

  1. No sillä lailla! Aika perusarkkitehtuuria, mallia Tessu-Kaleva. Mutta sisältö on tärkein. Talvi jatkuu tiukasti ja remppa etenee. Webbikameraa en ole vielä hankkinut, joten näköilyyn menee vielä tovi. Muutoin kaikki OK. Terkkuja meiltä maalta!

    VastaaPoista
  2. kiitos, terveiset takaisin. onhan tää melkoinen concrete jungle tosiaan, nyt kun asiaa tarkemmin miettii. ilmoittele kun on kamera hankittu, voidaan laittaa videomöte tulille.

    VastaaPoista
  3. Jea! Siistia seurata jonkun toisenkin USA:n mantereella seikkailevan kokemuksia. Hyvin tuntuu lahteneen teikalla reissu kayntiin, sama juttu taalla. Onha taa vahan erilaista kuin koto-Suomessa, ruokaloissa voi tosiaan syoda niin paljo ku huvittaa...:D ite hankin unlimited meal planin joten katotaa kuinka paljo tassa tulee massaa hankittua kevaan aikana.

    Ollaas yhteyksissa ja yritetaan tormata jossaki valissa!

    VastaaPoista