tiistai 12. tammikuuta 2010

Perillä Whitewaterissa

Eilinen matkapäivä sujui kaikin puolin mukavasti. Aamulla ennen lähtöä näin uutisissa pätkän United Airlinesin lennosta, jossa kone oli joutunut laskeutumaan lentokentälle pyörät ylhäällä. Tottakai oma lentoni oli myös UA:n lento, joten pieni jännityksen häivähdys oli havaittavissa matkaan lähtiessä. Kaikesta huolimatta matkani New Yorkin La Guardialta Chicagon O'Hareen taittui turvallisesti ja lento oli ajallaan.

Bussimatkalla Chicagosta Wisconsinin Janesvilleen satuin sattumalta istahtamaan toisen Whitewateriin matkalla olleen vaihto-opiskelijan, hollantilaisen Mehdin viereen. Siinähän sitten juteltavaa riitti parin tunnin matkan ajan. Janesvillessä meitä oli vastassa Ken, tutkinto-opiskelija Burkina Fasosta, joka toivotti meidät tervetulleiksi Whitewateriin ja kyyditsi meidät kampukselle. Illalla kävimme vielä porukalla syömässä, seuraamme liittyi kaksi muuta hollantilaista vaihto-opiskelijaa, Erik ja Kirsten.

Tänään oli siis ensimmäinen kokonainen päiväni Whitewaterissa. Kyseessä on todella pieni yhteisö, vajaa 15 000 asukasta, mutta opiskeljoita UWW:ssa on kuitenkin yli 10 000. Ympäristö vaikuttaa mukavalta, liikuntamahdollisuuksia on paljon ja kampuksen majoitustilat yllättivät siisteydellään. Voi olla, että aiemmat kokemukset hostellimajoituksista vaikuttivat asiaan. Kämppäkaverini Andyn tavaroita on jonkun verran huoneessamme, hän palaa talvilomaltaan vasta ensi sunnuntaina, joten siihen saakka miehitän luukkuamme yksin. Mukava saada kämppikseksi urheiluhullu jenkki, tulemme varmasti hyvin toimeen keskenämme.


The dorm


Näkymä huoneeni ikkunasta

Lisää kansainvälisiä vaihtareita saapui tänään, kaksi kiinalaista sekä yksi ruotsalainen. Paikallisia opiskelijoita kampuksella ei juuri ole vielä, koska kurssit alkavat vasta ensi viikolla. Nyt on hyvää aikaa tutustua muihin vaihtareihin ja kehittää kielitaitoa, englannin lisäksi ruotsin ja ranskan kieltä on päässyt jo hiomaan. Hollantilaiset osaisivat myös saksaa, mutta antoivat ymmärtää etteivät ole kovin innokkaita sitä puhumaan.

Kaikin puolin ensivaikutelma on positiivinen, järjestelyt ovat sujuneet hyvin ja Ken on auttanut paljon kampusalueeseen tutustumisessa. Tästä on hyvä jatkaa.

Hyvillä fiiliksillä,

-JoSe

5 kommenttia:

  1. Kiva kun päivittelet kuulumisia näin ahkeraan, kivalta kuulostaa! Mutta että tarttee jenkkeihin asti lähteä ruotsia puhumaan... :D

    VastaaPoista
  2. nyt juuri on ollut sen verran löysää aikaa, että on ehtinyt kirjoittelemaan. en lupaa pitää yhtä tiivistä tahtia koko kevättä... ja ruotsiahan pitää puhua siellä missä on tilaisuus :D

    VastaaPoista
  3. Ihanaa kuulla että olet turvallisesti perillä! Täällä olen tänään päivittänyt itseni mobiiliin mokkula-aikaan ja käytän ahkerasti läppäriä. Piti toisn hieman turvautua Siivikkalan tekniseen tukeen ensin...Lukuintoa sinulle toivottaa myös maisteri Hakamies

    VastaaPoista
  4. urheiluhullu jenkki kuulostaa kyllä aina yhtä hyvältä :D
    btw. jätkällä on kyllä ollu kohtis muutama viikko, paikanpäällä valjua ja änäriä kuukauden sisään, ei paha :)

    MP

    VastaaPoista
  5. joo, onhan tässä tullut nähtyä monenlaista urheilua. jenkkifutis on tosin vielä valloittamatta :)

    VastaaPoista