lauantai 9. huhtikuuta 2011

Getting settled

Kolmas viikko Makatissa lähestyy loppuaan, työt ovat lähteneet vauhdilla käyntiin ja ympärillä riittää paljon ihmeteltävää. Töiden puolesta sattui hauska tilanne tällä viikolla, kun osallistuin ensimmäistä kertaa Philippine-Finland Societyn kokoukseen. Kokouksen aluksi on tapana kajauttaa ilmoille kummankin maan kansallislaulut - olin sillä hetkellä ainoa suomalainen huoneessa joten sain kunnian vetää soolona Maamme-laulun filipinojen iloksi. Tulkinnan jälkeen puheenjohtaja kehui minua kohteliaasti lupaavaksi tenoriksi.

Työmatkoja olen taittanut sekä taksilla että jeepneyllä (paikallisten suosima jatkettu jeeppi), jotka ovat varsin edullisia kulkupelejä. Kertamaksu jeepneyssä maksaa 8 pesoa (P1=61€), taksilla parin kilometrin työmatkasta saa puolestaan maksaa 60-80 pesoa, liikenteestä riippuen. Julkisista kulkuneuvoista paikallinen metro ja bussit on vielä kokematta, koska taksilla kulkeminen on ollut näppärää. Muutoin paikallisesta hintatasosta on todettava, että paikalliset etelän hetelmät, kuten mangot, banaanit, ananas ovat edullisia, samoin ulkona syöminen. Iso osa ruokatarvikkeista on kuitenkin tuontitavaraa, joten ruuan hinta kaupoissa on miltei Suomen tasolla. Ulkona syöminen onkin tullut tutuksi, kunnon lounaan saa 300 pesolla (n. 5€), 500-600 pesolla syö jo kattavan päivällisen.

Tällä viikolla töissä vietettiin myös edeltäjäni Villen läksiäisiä, joten vastuu tehtävistä on nyt virallisesti siirtynyt minulle. Ville on ollut iso apu sopeutumisessani uuteen ympäristöön ja työhön, siitä iso kiitos hänelle. Villen siirtymistä uusiin kuvioihin sekä uuden viikon aloittamista helpottaa osaltani kuitenkin se, että perjantaina valmistui mittatilauspuku, jonka olin edellisviikolla käynyt tilaamassa (kuten tiedetään, vaatteet tekevät miehen). Uudessa puvussa mennäänkin sitten kovaa vauhtia kohti pääsiäistä, joka täällä on vuoden merkittävin juhla. Samalla itselleni avautuu mahdollisuus muutaman päivän vapaaseen, jonka ajattelin käyttää rannalla makoiluun ja ruskettumiseen. Näistä suunnitelmista lisää lähempänä pääsiäistä, siihen asti kuitenkin mennään ylänappi kiinni!

-JoSe

3 kommenttia:

  1. Veikkaan että siellä kokouksessa on todellisuudessa kajahtanut: "Aa pohjolassa jne."

    VastaaPoista
  2. Ei oo mennyt sitten poikain saunaillat hukkaan, jossa laulu raikas jne ;)

    VastaaPoista